Solceller

Hem » Solceller

Besök en anläggning live

Vä 2

Klicka här så får du tillgång till information om en av våra anläggningar. Du kan bland annat se hur mycket el anläggningen producerat totalt och hur mycket den producerar just nu.

Producera din egen el med solceller
– Lönsamt. Miljövänligt. Enkelt.

Producera din egen el med solceller! Med en solcellsanläggning kan du enkelt och miljövänligt producera din egen el, exempelvis för att driva din värmepump. I butiken i Everöd, strax utanför Kristianstad, har vi en visningsanläggning med solceller i drift där du kan se hur det fungerar.

Intresset för solcellsaläggningar ökar starkt, framför allt i Skåne. Exempelvis har vi installerat anläggningar i Kristianstad, Helsingborg, Bromölla, Höör, Eslöv, och snart i Hässleholm.

En solcellsanläggning saknar helt rörliga delar som slits, kärvar eller går sönder. Detta gör att anläggningen behöver minimalt med service och underhåll samtidigt som driftsäkerheten är oslagbar. Någon speciell rengöring av modulerna är normalt inte nödvändigt. Vanligt regn räcker oftast. Dessutom är en solcellsanläggning tyst och miljövänlig. Livslängden beräknas till minst 30 år, sannolikt minst 40-50 år. Det finns flera anläggningar som är installerade i början av 80-talet som producerar el än i dag.

I Sverige ger effekten från solljuset cirka 1000 W per m2 modulyta och år. Det är ungefär lika mycket som mellersta Europa och norra Italien.

Vill du veta mer om solceller är du välkommen att höra av dig. Besök oss, mejla oss eller ring 044-23 83 50 och prata med Conny, så hjälper vi dig.

Förutom en komplett installation får du dessutom kostnadsfri hjälp med alla anmälningar och ansökningar som behövs för att exempelvis ansöka om statligt stöd.

I menyn till höger hittar du lättfattlig information om det som är värt att veta om solcellsanläggningar. Klicka på rubrikerna för att direkt nå det du är intresserad av.

All nyss nämnda information finns även samlad i en ”Snabbkurs i solceller”. Önskar du ladda hem den, vänligen klicka här: pdf-icon


Användbara länkar

Fyll i ansökan om statligt stöd för solceller digitalt innan du skriver ut den och skickar i väg den:

http://www.energimyndigheten.se/globalassets/fornybart/solenergi/stod-till-solceller/ansokan-om-solcellsstod.pdf

Skriv ut ansökan på papper.

Få mer information om solceller, elcertifikat, ursprungsgarantier och statligt stöd, samt se tester med mera. Skriv lämpligt sökord i sökrutan uppe till vänster på sidan du kommer till:

www.energimyndigheten.se

Hitta din lokala energi- och klimatrådgivare:

www.ekrs.se

Producera din egen el med solceller

Producera din egen el med solceller