Luft/luftvärmepumpar

Värmepumpar luft/luft, eller kort och gott luftvärmepumpar, omvandlar kall utomhusluft till varm inomhusluft – eller vice versa. En luftvärmepump använder energin i uteluften för att sprida värme i ditt hem. Och den gör det lika väl vid nollstrecket som vid minus 30. Men den tysta fläkten kan även ge skön svalka under sommaren.

Vår leverantör IVT utvecklar luftvärmepumpar speciellt avsedda för det nordiska klimatet. En varvtalsstyrd luftvärmepump anpassar effekten automatiskt efter husets värmebehov och producerar bara det som behövs vid varje givet tillfälle. Det innebär också att elnotan blir lägre. Har du direktverkande el idag kan du sänka dina värmekostnader med så mycket som 50 procent genom att installera en IVT Nordic Inverter luft/luftvärmepump.

Våra energisnåla luftvärmepumpar från IVT håller dessutom luften ren och fräsch. En unik joniseringsteknik eliminerar virus, bakterier, mögel och allergener. Tobaksrök och avgaser likaså. Om du vill ha ett behagligt och hälsosamt inomhusklimat får du både rätt temperatur och effektiv rengöring med en luftvärmepump. Perfekt även för underhållsvärme i sommarstugan!

IVT luftvärmepumpar finns i flera stilrena och kraftfulla modeller för allt från små fritidshus till stora villor. Du kan läsa mer om de olika varianterna i produktbladen här intill.

Är du nyfiken på hur mycket du skulle kunna spara med en värmepumpinstallation? Kontakta oss på Everöds Elbyrå så berättar vi mer!

Silverline

Det här är en av våra effektivaste luft/luftvärmepumpar. Som namnet avslöjar är IVT Nordic Inverter utvecklad för vårt nordiska klimat och har en prestanda i absolut toppklass på marknaden. Du som har direktverkande el kan sänka dina värmekostnader med upp till 50 procent.

Se produktblad

PR-N

IVT Nordic Inverter® PR-N är särskilt utvecklad för mellanstora och mindre hus som utsätts för nordiskt klimat. Precis som namnet antyder är värmepumpen inverterstyrd, vilket innebär att värmeproduktionen automatiskt anpassas efter behovet.

Se produktblad

12 THR-N

Den här värmepumpen är särskilt utvecklad för att värma större hus. Både ute- och innedelen har något större mått än våra andra luft/luftvärmepumpar för att producera mer värme och sprida den över större ytor. IVT Nordic Inverter 12 THR-N är så effektiv att den belönats med högsta energiklass, A+++.

Se produktblad