Everöds Elbyrå – Om oss

Efter över 55 år i branschen har vi samlat på oss värdefull kunskap och erfarenhet. Värmepumpar, solceller och elinstallationer är det vi jobbar med – och det som vi gör bäst. Du hittar våra två kontor i Skåne, ett strax utanför Kristianstad och ett i Höör. Med andra ord har vi stora delar av Skåne som upptagningsområde. Läs vidare för att få veta mer om vilka vi är och hur resan har sett ut!

Vad gör vi? 

Everöds Elbyrå är ett skånskt företag med rötter som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Vi utför elinstallationer och installationer av solceller och värmepumpar, till småhus, villor och andra fastigheter. Vi hjälper även gärna till med service av värmepump.

Vi finns i Skåne – Kristianstad, Höör med omnejd

Vi har två kontor i Skåne, varav ett är beläget i en ort som heter just Everöd strax utanför Kristianstad. Det var där allt började år 1965! Vårt andra kontor hittar du i Höör, mitt i Skåne.

Våra kontor

Edit
Måndag – Fredag: 07.00 – 16.30
Butik: 09.00 – 16.00
Stora vägen 48,
297 72 Everöd

Yrkesstolthet och lång erfarenhet

Det är knappast en överdrift när vi säger att vi har lång erfarenhet av det vi håller på med. Everöds Elbyrå har idag verkat i branschen i över 55 år. Med vår långa historia och den höga yrkesstolthet som alla våra medarbetare har så vill vi alltid göra det bästa arbetet. Vi säkerställer ett gott arbete genom att se till att ha all utbildning som krävs, tillsammans med rätt certifieringar och kvalifikationer, och ett motiverat team av medarbetare som tillsammans jobbar för att alltid leverera på topp.

Historia med start 1965

Så hur började egentligen allting? Året var 1965 när Everöds Elbyrå grundades av trion Erik Nilsson, Olle Andersson och Börje Dicksson. Vid starten gjorde vi enbart installationer, men med tiden har vi vuxit till ett starkt företag som har styrkan att göra såväl elinstallationer som ventilation, solceller och värmepumpsinstallationer. Tack vare den breda kompetensen inom företaget har vi kunnat växa och leverera helhetslösningar till våra många nöjda kunder.

IVT Center sedan 1996

När året var 1995 så övertog Magnus Lindström, Conny Nilsson Björling och Ingvar Olsson Everöds Elbyrå. Conny är idag företagets VD. Vi öppnade vårt första IVT Center år 1996. Omsättningen ökade och vi blev en av IVT:s största återförsäljare. Snart behövde vi nya och större lokaler. Företaget växte ju, tillsammans med efterfrågan på vårt arbete och installation av värmepumpar. Därför flyttade vi år 2002 till en ny lokal i Everöd.

Premiären i Höör år 2011

I de större utrymmena har vi kunnat skapa en modern och effektiv anläggning där du kan se vår utställning av värmepumpar. Här finns också kontor och lager på 1200 kvm. Conny Nilsson Björling blev ensam ägare av Everöds Elbyrå 2011, samma år som vi öppnade vårt andra IVT-center och butik, i Höör! Idag består företaget av över 30 anställda.

Precis som vid starten 1965 är elinstallationer fortfarande en stor del av vår verksamhet, men numera tillsammans med värmepumpar och ventilationssystem, solceller, och laddboxar till elbil. Vi är ett auktoriserat serviceombud för IVT:s värmepumpar och har jour för våra kunder vintertid för att ingen ska behöva vara utan värme.

Värmepumpar med kvalitet från IVT

Att en värmepump håller hög kvalitet är A och O för att du ska få jämn, tillförlitlig värme och/eller luftkonditionering året runt. Alla värmepumpar som vi säljer är anpassade efter det svenska klimatet och håller toppkvalitet. Tack vare att våra leverantörer är noga utvalda kan vi också känna oss säkra i valet av material.

Installation av luftvärmepump, frånluftsvärmepump och mer

Vi installerar flera olika sorters anpassade värmelösningar i form av värmepumpar och solceller. Här är en lista på typer av värmepumpar som vi installerar och utför service på:
  • Frånluftsvärmepump
  • Luft/Vattenvärmepump
  • Luft/Luftvärmepump
  • Vätska/Vattenvärmepump
  • Värmepump till stora fastigheter som
  • bostadsrätt, hyreshus och industrilokal.

Installation av solceller

Med hjälp av solceller kan du producera ditt eget varmvatten till huset eller fastigheten, och till och med egen el. Våra solcellsanläggningar är anpassade för det svenska klimatet och har hög driftsäkerhet. Alla material är godkända av Elsäkerhetsverket och nätägaren. Du kan läsa mer under fliken Solceller. Hos oss kan du få hjälp med köp, installation och service av:
  • Solcellspaneler och solcellsanläggningar
  • Växelriktare för solceller och takfästen

Elbilsladdning och installera laddboxar

Vi erbjuder förutom värmepumpar och solceller även installation av laddboxar till elbil i hemmet och hos företag. Att ladda elbilen i ett vanligt eluttag kan sluta riktigt illa på grund av den stora brandrisken som uppstår vid överbelastning i elkablarna. Därför är det viktigt att endast använda fackmannamässigt installerade laddboxar. Läs mer under Elbilsladdning.

Experter som du kan lita på

Vi är riktigt glada över att ha motiverade, duktiga och trogna medarbetare hos oss på företaget. Personalomsättningen är väldigt låg. Allt det skapar ju trygghet för dig som kund. Vi är naturligtvis noga med de behörigheter, certifieringar och utbildningar som är nödvändiga inom våra yrkesområden. Hos oss jobbar certifierade elektriker, servicetekniker, installatörer och solcellsmontörer som alla är specialiserade på sitt område. Våra säljare finns redo att dela med sig av rådgivning och hjälp om du funderar på att installera värmepump eller solceller. Ta gärna en titt på vårt team här på hemsidan under fliken Om oss – Kontaktpersoner där det finns bilder på våra härliga medarbetare.

Kontakta oss för rådgivning och installation

Nu vet du mer om vilka vi är och hur vår historia ser ut! Funderar du på att skaffa värmepump, eller förse huset med solceller? Har du andra frågor eller vill ha rådgivning? Varmt välkommen att kontakta oss idag. Skicka ett mejl, ring oss, eller besök ett av våra IVT Center i Höör och Everöd.